Recenzie săptămânală: Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion

Intriga / Povestea

Au trecut aproape cincisprezece ani de la catastrofa cunoscută drept al doilea impact. Omenirea se recuperează încă din acea zi îngrozitoare din istorie. Cu toate acestea, cu o nouă amenințare la orizont, omenirea este forțată să se pregătească pentru o forță care a fost prezisă de documentele sacre cunoscute sub numele de Manuscrisele Mării Moarte. Au tehnologie nouă, au apărare, dar va fi suficient? Organizația militară cunoscută sub numele de NERV nu crede acest lucru, au creat o nouă tehnologie pe care speră să o poată lupta cu inevitabilul. Evanghelii. Eva pe scurt, acești roboți sunt mai mult decât atât, sunt ființe vii.

Începem spectacolul cu militarii care atacă un monstru necunoscut, unul care nu a mai fost văzut până acum. Au ajuns rapid la concluzia că acesta este, de fapt, unul dintre monștrii pe care pergamentele de la Marea Moartă au prezis că vor ataca. Acești monștri sunt cunoscuți sub numele de îngeri, iar primul pe care îl întâlnim este Sachiel. Toată puterea de foc modernă se dovedește ineficientă împotriva îngerului, de fapt, nici măcar nu o pot atinge. Îngerii au o putere cunoscută sub numele de câmp AT, seria eva are și această abilitate, permite jucătorului să se poată proteja într-un mod aparent invincibil.

Shinji Ikari este un băiat tânăr, este în oraș în timpul acestui atac. Aruncă o privire de primă mână asupra puterii distrugătoare a îngerului. El este aici pentru că a fost convocat de tatăl său, același care l-a abandonat, pentru a veni la sediul NERV. Odată ajuns acolo, cu ajutorul îngrijitorului său, Misato, află că deodată tatăl său îl găsește valoros. Shinji, al treilea copil, este menit să piloteze una dintre seriile eva, în special Evangelion Unit 01. Cu toate acestea, Shinji este împotriva luptelor și uciderii, așa că la început refuză. Abia după ce vede că primul copil, Rei, este dispus să piloteze Eva, pe lângă faptul că este rănit critic, este de acord. De asemenea, în acest moment aflăm puțin despre eva, după o lovitură puternică la sediul central, resturile aproape îl zdrobesc pe Shinji, dar el este salvat de eva. Eva și-a mișcat brațul pentru a-l proteja pe Shinji de resturi, în ciuda faptului că nu avea niciun pilot înăuntru.

Lupta se referă la modul în care te-ai aștepta cu un pilot fără experiență și fără dorință de a lupta înapoi. Unitatea Evangelion 01 este rănită critic în luptă, provocându-l pe Shinji să se lase. Un aspect unic al pilotării uneia dintre aceste mașini este că simțiți ceea ce simte. Acest lucru se datorează faptului că pilotul trebuie să-și sincronizeze gândurile cu eva pentru a-l face să se miște. După ce Shinji se stinge, se întâmplă ceva ciudat și deranjant. Unitatea 01 devine „nesimțită”. Acesta este termenul pe care NERV HQ l-a dat acestui comportament, deoarece nu au nicio idee despre cum sau de ce se întâmplă. Unitatea 01, folosind un stil de luptă destul de fiar, începe să lupte împotriva îngerului fără ajutorul pilotului. Eva se luptă complet singură, ceea ce aduce un zâmbet pe chipul lui Gendo (tatăl lui Shinji).

După ce îngerul este învins sau mai degrabă se autodistruge, vom vedea o imagine neclară a unității 01 care se îndreaptă spre bază. Nu putem identifica detalii, dar tot personalul din cadrul NERV HQ este îngrozit de ceea ce vede. Scena este încheiată de Misato afirmând că aceasta trebuie să fie „forma adevărată” a eva.

Seria escaladează de aici, îngerii vor continua să atace unul după altul, astfel baza istoriei noastre. Lui Shinji i se alătură două personaje secundare: Asuka și Rei. Rei este pilotul Eva Unit 00, prototipul. Asuka este pilotul Eva Unit 02 care, după cum spune ea, este modelul „final” și, prin urmare, este „perfect”. Povestea implică o mulțime de momente dramatice, secvențe de acțiune care sunt destul de minunate și destul de multe părți emoționale. Relația romantică sufocată dintre Asuka și Shinji vă va oferi puțin confort pe măsură ce seria devine din ce în ce mai intensă. În cele din urmă, fii pregătit din niște scene și secvențe de evenimente încurcate.

Pași

Acesta este un fel de greu de explicat despre continuări. Singura continuare oficială a seriei este câteva filme care au loc imediat după sfârșitul seriei. Sincer, aceste filme sunt cam o oră de emoții și plâns. Finalul dramatic al seriei este unul care îți va testa mentalitatea, ca să nu mai vorbim, te va face să te simți groaznic pentru personajele noastre. Există, de asemenea, o reconstrucție la care se lucrează în prezent, primele două filme sunt disponibile în engleză și japoneză, al treilea fiind lansat în Japonia. Există unele dezbateri cu privire la locul în care acestea sunt continuări, cronologie alternativă sau reconstruire. Seria urmărește în mod vag povestea originală, cu excepția minunată a celui de-al treilea film, care are încă fanii peste tot plecați. Cu toate acestea, reconstrucția oferă o nouă perspectivă asupra seriei, precum și o animație actualizată și frumoasă.

Per total

În ansamblu, aceasta a fost una dintre seriile mele preferate de anime de ceva timp. Mă bucur că am revenit la acest vechi favorit. Seria este mai dramatică și de acțiune decât comedie și romantism, așa că fii avertizat. Ca să nu mai vorbim, vei fi pur și simplu șocat de cantitatea de porcării prin care trebuie să treacă personajele. Este o serie grozavă, cu un spectacol extraordinar, mai ales când vine vorba de fanfiction. Verifică-l, cu siguranță merită un ceas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*