Family Guy și Parent Television Council

Pe 8 februarie 2015, Family Guy a lansat un episod intitulat „Mama lui Quagmire”. În episod, personajul recurent dependent de sex, Glen Quagmire, este arestat pentru că a făcut sex cu o fată de liceu. După ce a susținut că mama lui este motivul pentru care a crescut pentru a fi deviat sexual, Quagmire este încă condamnat la douăzeci de ani de închisoare. Cu toate acestea, mama sa intră apoi în episod și găsește o modalitate de a-l achita pe fiul ei de acuzațiile sale. În timp ce sunt un mare fan al Family Guy, personal am crezut că acest episod este mediocru. Cu toate acestea, aparent mi-a plăcut acest episod în comparație cu Parent Television Council.

Parent Television Council este probabil mai activ în atacarea Family Guy decât orice altă organizație majoră. Family Guy și-a realizat de trei ori lista anuală cu „cele mai proaste emisiuni în prim-time pentru vizionarea în familie” și peste 40 de episoade au fost alese pentru „Cel mai prost spectacol TV al săptămânii” al Parent Television Council. Au ajuns chiar să lanseze campanii pentru rețeaua Fox de anulare a Family Guy.

Știu că o mulțime de oameni îl urăsc pe Family Guy din mai multe motive, inclusiv gag-urile tăiate, lipsa de consistență și, bineînțeles, umorul ofensator. Cei mai mulți televizori au un dezgust pentru anumite emisiuni populare. Urăsc Bachelor pentru că nu cumpăr o secundă că este realitate și urăsc Downton Abbey pentru că mi se pare lent, pretențios și dureros de plictisitor. Cu toate acestea, dacă aceste emisiuni sunt populare, cine sunt eu să spun că ar trebui să fie în aer? Pur și simplu nu îi voi urmări. De fapt, dacă aș avea opțiunea de a anula singuri acele emisiuni, nu aș face-o pentru că alți oameni se bucură de ele și nu sunt forțați asupra mea. La fel, nimeni nu îi obligă pe membrii Consiliului de Televiziune Părinte să se uite la Family Guy. Mă îndoiesc că le place ceva la asta. Aceasta înseamnă că urmăresc acest spectacol la alegerea lor, nu pentru că există ceva despre spectacol care să-i atragă, ci doar pentru a se putea plânge despre el mai târziu.

Umorul este subiectiv și diferiții oameni au simțuri diferite ale umorului. De exemplu, filmul „Elf” nu l-am găsit nici măcar amuzant, în ciuda laudelor sale universale. Dar nu voi critica alte persoane pentru că au râs de asta sau nu voi începe o campanie împotriva filmului pentru că nu se potrivea simțului meu al umorului. Parent Television Council nu pare să înțeleagă acest lucru. Ei cred că, dacă găsești ceva amuzant pe care nu-l găsesc, ești vinovat și inferior sofisticării acestor intelectuali de elită. Într-unul dintre articolele lor recente care se plângeau de episodul „Idiotul nostru Brian”, Christopher Gildemiester a declarat că „a fost un episod tipic pentru Family Guy – cu excepția porțiunii lungi din mijloc a episodului care îi batjocorea pe oameni proști – care, fără îndoială, a insultat pe mulți dintre cei mai mari fani. ” Acești oameni se plâng în mod constant de faptul că Family Guy generalizează negativ anumite tipuri de oameni, totuși tocmai au numit fanii Family Guy „oameni proști”.

Mai mult decât orice altceva, Parent Television Council se plânge de Family Guy pentru indecență, cum ar fi batjocura anumitor tipuri de persoane sau grupuri, conținut violent sau sexual explicit sau glume jignitoare despre subiecte sensibile. Acum ar fi ca și cum aș merge să mă uit la „Dora Exploratoare” și să mă plâng că este prea pueril și prost. În mod evident, membrii Consiliului de televiziune pentru părinți nu sunt publicul țintă. Nici oamenii care tind să se ofenseze de umorul șocant. Acesta este genul de spectacol Family Guy este și a fost întotdeauna. Evident, nu este pentru toată lumea, dar lăsați-i pe cei cărora le place spectacolul să-l urmărească. Oamenii Consiliului de televiziune pentru părinți pot viziona orice vor să vadă.

Acum, aș înțelege dacă ar face acest tip de plângere cu privire la un spectacol prietenos cu familia. De exemplu, într-un episod din SpongeBob numit „Ești fericit acum?” există o glumă în care Squidward este deprimat și scoate un laț spunând „poate asta va ajuta”, ceea ce înseamnă că se va spânzura singur, pentru a scoate altceva în schimb. Aceasta este în mod clar o glumă sinucigașă și, bineînțeles, a avut o mulțime de reacții adverse. Vezi SpongeBob este un spectacol pentru copii, iar acest tip de glumă nu este deplasată într-un spectacol care se așteaptă să fie un spectacol prietenos cu familia. În acest caz, spectacolul este de vină pentru conținutul la care au fost expuși copiii. Dar Family Guy a fost întotdeauna un desen animat pentru adulți. Sigur că a devenit mai grea de-a lungul anilor, dar nu a fost pentru copii să înceapă. Consiliul de televiziune pentru părinți se plânge adesea de expunerea copiilor la Family Guy. Nu sunt părinte, așa că nu pot judeca dacă un părinte își lasă copiii să se uite la Family Guy sau nu. Dar Family Guy nu este în mod clar un spectacol pentru copii și orice este expus copiilor este pentru părinți. Și știu că Parent Television Council se plânge de intervalul de timp pentru Family Guy, de modul în care se difuzează prea devreme când copiii se uită încă la televizor, dar nici asta nu este vina emisiunii. Aceasta este vina rețelei și această problemă ar trebui luată cu ei, nu spectacolul în sine.

De asemenea, le place să se plângă de anumite mesaje despre care susțin că difuzează emisiunile. Ei susțin că Family Guy micșorează gravitatea problemelor grave, cum ar fi violul, rasismul și abuzul. Cu toate acestea, trebuie să-și amintească că Family Guy este comedie. Nu doar asta, dar este complet absurd, fără nicio încercare de realism sau logică. Nu voi învăța că este în regulă să tratezi un membru al familiei ca pe un gunoi, pentru că o fac în Family Guy. Nu ne spun în mod activ că abuzul este în regulă (cu excepția poate cu una sau două rare excepții, cum ar fi „Seahorse Seashell Party”). Pot să râd de glumele rasiste sau de sinucidere, în timp ce înțeleg încă gravitatea problemelor. Știu că unii oameni nu pot și asta este doar o diferență în simțurile umorului. Pot chiar să râd de glume care bat joc de aspecte despre mine. Am sindromul Asperger și niciodată nu am fost nici măcar puțin ofensat de numeroasele glume ale lui Family Guy despre autism. Dacă alții se ofensează de acest umor negru, atunci pot urmări emisiuni mai corecte din punct de vedere politic. Consiliul de televiziune pentru părinți trebuie să înțeleagă că doar pentru că o emisiune îi jignește nu înseamnă că nu ar trebui să existe.

Cu toate acestea, punctul de vârf pentru care am scris acest lucru a fost articolul despre episodul menționat anterior, mama lui Quagmire. Consiliul de televiziune pentru părinți s-a plâns că episodul a glumit despre violul legal. Acum, acest lucru a fost doar nedumeritor pentru mine. Family Guy nu este nou pentru a face aceste tipuri de glume. Au făcut glume mult mai jignitoare decât aceasta, ca aproape orice episod cu personajul Herbert, un bărbat în vârstă care încearcă în mod constant să obțină plăcere sexuală de la băieții tineri. Chiar și personajul principal al acestui episod, Quagmire, s-a descurcat mult mai rău. Multe alte episoade au sugerat că el a comis numeroase violuri forțate și chiar a ținut femei închise în casa lui pentru propriile sale dorințe sexuale. De fapt, una dintre plângerile mele cu privire la acest episod este că atunci când Quagmire primește în sfârșit consecințe semnificative pentru acțiunile sale, este pentru ceva care, pentru a fi sincer, nu a fost chiar vina lui. A întreținut relații sexuale consensuale cu o fată care l-a mințit că este adultă și Quagmire a fost surprinsă când a dezvăluit că era minoră după ce au făcut deja relații sexuale. Aș spune că nedreptatea reală despre care glumește acest episod este că oamenii pot merge la închisoare timp de douăzeci de ani pentru că au făcut sex cu cineva pe care l-au considerat legal. Dar, din moment ce acest episod a implicat ceva care a inclus cuvântul „viol”, Parent Television Council este înnebunit în legătură cu asta. Acest episod nu este chiar atât de insensibil în legătură cu problema în comparație cu alte episoade. De fapt, ia de fapt problema destul de în serios pentru un episod Family Guy.

Consiliul de televiziune pentru părinți, pentru mine, reprezintă cea mai gravă cenzură modernă. Dacă oamenii vor să discute public despre cât de mult îl urăsc pe Family Guy, aceasta este libertatea lor de exprimare. Cu toate acestea, Consiliul de televiziune pentru părinți încearcă în mod activ să dea jos spectacolul, deoarece nu le place. Oamenii ar trebui să se poată bucura de divertismentul pe care îl preferă, dar nimeni nu îți poate spune ce să-ți placă. Poți să-l urăști pe Family Guy tot ce îți dorești, dar cel mai bun mod de a face față este doar să-l eviți. Sperăm că Parent Television Council va înțelege asta într-o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*