Cum să identificați cărți de benzi desenate rare

Dintre toate categoriile mondiale de colecționare, cărțile de benzi desenate sunt relativ noi. La un moment dat, numai copiii erau interesați să le citească pentru divertisment. În iunie 1938, Superman, primul super-erou a apărut în Action Comics # 1, majoritatea copiilor au fost atrași de bărbatul îmbrăcat în albastru și roșu care se ridica și se prăbușea cu o mașină deasupra capului. Dintr-o dată, o serie de alte tipuri de supereroi i-au făcut pe majoritatea copiilor să plătească un ban pentru a cumpăra unul. Dacă ar fi avut un dolar, ar fi putut cumpăra zece cărți fără impozite. Cu toate acestea, copiii le-au citit până la o anumită vârstă, iar mamele lor le-au aruncat în general, ceea ce este păcat pentru că ar fi fost valoroase.

Deci, cărțile de benzi desenate mai pot fi investiții profitabile? Absolut. Acesta este motivul pentru care atât de mulți colecționari serioși își doresc să aibă mașini de timp, astfel încât să se poată întoarce în trecut pentru a cumpăra acei bătrâni buni. Și-ar putea imagina că vor pune mâna pe Action Comics # 1 sau Detective Comics # 27 (prima apariție a lui Batman) și le vor vinde cu milioane de dolari astăzi. Cu toate acestea, colecționarii trebuie să lase fantezia deoparte și să se uite la perspective mai recente și posibil mai puțin costisitoare.

Ce fel (gen) de benzi desenate este? Pentru acest articol, mă refer la cei mai populari supereroi. Deși valorează de obicei mai mult decât alte genuri care includ: Cowboy; Romantism; Personaje de desene animate celebre precum Disney, Warner Brothers; Război; Comedie și altele.

Perioada: cărțile de benzi desenate aparțin diferitelor „epoci”: „Epoca Platinei” (Tipărit în sau înainte de 1938); „Epoca de Aur” (1938-1955); “Epoca argintului (1956-1969);” Epoca bronzului “(1970-1981);” Epoca cuprului “(1981-1991).

Cartea este „DC” sau „Marvel”? Unii super-eroi DC mai cunoscuți includ Superman, Batman, Robin, Wonder Woman, Flash și Green Lantern. Marvel Comics a început în 1939 cu Captain America, Human Torch și Submariner. Înainte de 1961, Marvel Comics a fost numit inițial „Comics Timely”. Unele titluri au devenit populare, precum: „Povești pentru a uimi”; „Fantezie uimitoare”; „Povești de suspans”. Aceste titluri au introdus unele dintre personajele celebre pe care filmele le prezintă pe scară largă astăzi: Tales to Astonish 27 a prezentat Antman; Amazing Fantasy # 15 i-a prezentat lumii lui Spiderman; Tales of Suspense # 39 a prezentat prima apariție a lui Ironman. Alte benzi desenate cunoscute au adus grupuri de supereroi: Fantastic Four # 1 (1961); The Avengers # 1 (1963), The Xmen # 1 (1963).

Numere ediție: cu cât numărul ediției este mai mic, cu atât va valora mai mult cartea. După cum știți din ultimul paragraf, prima apariție a multor eroi nu a avut originea în numărul 1. Superman își are originea în Action Comics # 1, dar, un an mai târziu, a obținut propria sa carte de benzi desenate – Superman # 1 (1939). De asemenea, Batman a primit prima sa apariție în Detective Comics # 27, dar în curând și-a obținut propriul comic cu prima apariție a lui Robin – acompania lui Batman în Batman # 1 (1940). Prima apariție a Femeii minunate s-a întâmplat în Sensational Comics # 1, care a devenit ulterior „Femeia minunată”.

Preț original: cărțile de benzi desenate și-au crescut treptat prețurile la ziare. Cu cât prețul de vânzare inițial este mai mic, cu atât sunt mai vechi și în majoritatea cazurilor valorează mai mult: 0,10 $, 12, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 60, 75 (din 1938-1988). Astăzi, cărțile de benzi desenate cu cel mai mic preț costă în jur de 3,99 USD – 4,99 USD.

Stare: dacă cartea dvs. are fie lacrimi, o coloană parțial detașată sau pagini lipsă – va merita mult mai puțin. Ele pot fi restaurate, dar repararea lor costă mai mulți bani și se va vinde cu mai puțin. Cu cât starea este mai curată, cu atât va merita, desigur. Toate cărțile trebuie așezate în mâneci Mylar cu suporturi din carton. Protecția supremă pentru cărțile de benzi desenate ar fi să fie sigilate ermetic într-o vitrină din plastic dur, care este furnizată de „CGC” sau „Compania de garanție certificată”. CGC este una dintre singurele organizații care pot da pace colecționarului cu adevărat că cartea a fost clasificată corect și că nu poate fi aproape niciodată deteriorată.

Recomandat: Cumpărați „Ghidul prețurilor pentru benzi desenate Overstreet”, care apare în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*