Anime vs desene animate: Care este diferența?

În comunitatea „Anime”, pentru majoritatea fanilor și adepților, „Anime” este „Anime și„ Desene animate ”sunt„ Desene animate ”. Pentru ei ambele lucruri sunt cu adevărat diferite una de cealaltă.

În primul rând, mulți oameni se confundă între un Anime și un Cartoon, doar pentru că ambele sunt animate, ceea ce nu înseamnă că ambele sunt aceleași. Există atât de multe diferențe în anime și desene animate. În timp ce ambele sunt caricaturi care pot fi animate, animeul are de obicei caracteristici vizuale distincte pentru personaje. Deci, aici voi explica acum diferența dintre aceste două. Anime sunt producții animate japoneze, care vin în diferite formate, cum ar fi, seriale de televiziune, cum ar fi Dragon Ball Z, Naruto, one piece etc., scurtmetraje de animație și filme de lung metraj. Dar desenele animate sunt artă vizuală ilustrată bidimensională, desene nerealiste sau semi-realiste.

Personajele anime au trăsături faciale și fizice distincte, care sunt foarte asemănătoare cu realitatea, ochii lor mari și gura mică sunt create datorită blândeții. Pe de altă parte, caracteristicile fizice ale desenelor animate sunt foarte departe de realitate decât anime. Personajele anime prezintă, de asemenea, diferite tipuri de expresii faciale distincte, în timp ce desenele animate nu.

Desene animate sunt făcute în general pentru a face oamenii să râdă, astfel încât genul este în principal comedia. Dar există și multe desene animate care sunt educative, predând ceva bun în principal copiilor mici și copiilor într-un mod distractiv și interactiv. De exemplu, mouse-ul Mickey, rața Donald, bugs bunny etc.

Spre deosebire de desene animate, anime-ul nu se menține doar la unul sau două genuri. Spectacolele și filmele anime se bazează pe un fel de complot care continuă în întreaga serie, de exemplu, înălbitor, o singură piesă, Naruto, etc. mai multe genuri decât desene animate precum, dramă, viața școlară, felie de viață, romantism, acțiune etc.

Dar dacă le priviți pe amândouă ca entități separate sau la fel, nu veți putea găsi o diferență clară între cele două și de aceea majoritatea oamenilor se confundă între cele două și ajung să numească anime și desenele animate sunt aceleași.

Se spune că primul desen animat a fost produs în 1499. Înfățișa papa, sfântul împărat roman și regele Franței și Angliei jucând jocul de cărți. Cu toate acestea, animația japoneză a început la începutul anilor ’20, când realizatorii japonezi experimentau diferite tehnici. În anii 1930, ca alternativă la industria acțiunilor live, a fost creată animația.

Ca desen animat sunt figuri bidimensionale desenate și utilizate în animații, ca caricaturi în ziare și cărți. Dacă ar fi să definim ce este Anime, atunci ideea generală a unora dintre noțiunile comune și convenite ar fi „japoneză, animație, modele vii și desenate manual” ar fi cuvinte cheie predominante.

Astăzi, Anime pare să facă referire doar la „animații din Japonia” pentru a face mai ușor de înțeles pentru oameni. La urma urmei, naturii umane îi place lucrurilor ușor de înțeles și ușor de clasificat.

Pentru a face mai clară distincția, să luăm exemplul lui Tom și Jerry și Dragon Ball z. Așadar, s-ar putea să vă gândiți care este diferența dintre cele două atunci când ambele sunt animate și au imagini, fundaluri, efecte sonore bune și chiar desenele animate sunt frumoase. Dar, există multe diferențe în ele care le diferențiază de la anime la desen animat. Ca și cum, conceptele lor sunt total diferite, așa cum știți că fiecare episod din Tom și Jerry este diferit și nu este legat de niciunul dintre episodul anterior sau nu continuă un fel de poveste dintr-un punct, dar în Dragon Ball z fiecare episod este legat de precedentul una și continuă povestea de unde s-a oprit în episodul anterior. Și genurile lor sunt diferite și ele, deoarece Tom și Jerry se bazează pur și simplu pe o luptă de pisici și șoareci și sunt făcute pentru a-i face pe oameni să râdă și să se distreze timpul lor de ceas. Pe de altă parte, Dragon Ball Z este un fel de călătorie a unui saiyan pentru a salva Pământul și universul de mai multe amenințări, luptă pentru salvarea tuturor, cu ajutorul familiei sale, al prietenilor și al colegilor saiyan. Dragon Ball z poate fi clasificat în mai multe genuri diferite, cum ar fi acțiunea, aventura, comedia, super puterea etc.

Un alt lucru în care unii oameni pot distinge anime și desene animate ar fi că desenele animate sunt pentru copii, în timp ce acoperirea anime-ului poate fi extinsă la multe alte grupe de vârstă și alte domenii.

Dar ceea ce cred este că desenele animate nu sunt doar materiale pentru copii, deoarece așa cum putem vedea în ziare și la televizor, există multe desene animate care conțin și vizează multe puncte de vedere politice și religioase. Majoritatea acestor mesaje sunt ascunse și de nerecunoscut pentru copii, astfel încât adulții să se bucure de privirea lor cu copiii. În timp ce unele dintre anime conțin conținut ridicat pentru adulți și, prin urmare, nu sunt sigure sau bune pentru copiii mici să le urmărească. Acest tip de anime este realizat în întregime concentrându-se pe publicul adult. Dar există și câteva serii de anime care sunt absolut sigure de urmărit cu copiii. Dar în zilele noastre, chiar și anime-urile normale pot avea unele scene care nu ar trebui să fie urmărite de copii.

Deci, cred că acolo unde desenele animate sunt sigure pentru copii, anime-urile nu ar trebui considerate suficient de sigure pentru ei. Dar, indiferent de vârsta pe care o ai, te poți bucura de ea așa cum este.

Simt că, anime-ul are o gândire mai profundă în ele, personaje bine dezvoltate, poveste largă, o temă solidă, animație de fundal realistă, situații din viața reală, dialoguri, expresii, etc. (indiferent dacă există 12 sau 24 sau mai mult de o sută de episoade) din seria anime. Pe de altă parte, desenele animate, indiferent dacă spun o poveste sau doar urmăresc comedia, au personaje și teme de mică adâncime.

Desene animate nu arată atât de creativ în comparație cu anime, deoarece personajele anime sunt atât de diferite între ele și, de asemenea, foarte bine dezvoltate.

Mai putem spune un lucru care diferențiază anime și desene animate, adică, de exemplu, în Simpsons, Bart este clovnul de clasă pentru întregul spectacol, dar în majoritatea anime-urilor trăsăturile personajului se schimbă dinamic, ca la început pot fi un pic timizi sau poate considerați slabi sau inofensivi, dar mai târziu devin mai puternici decât majoritatea celorlalte personaje.

Acestea au fost câteva dintre punctele care cred că fac anime și desene animate diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*